Thursday, June 27, 2013

Tegn på at du snart bliver fyret


Er du en af dem, som chefen gerne vil af med? En undersøgelse viser, at mere end hver fjerde chef har en eller flere medarbejdere, som de gerne vil af med. Specielt hvis du har en yngre chef, er det mere sandsynligt, at du kan komme i den ”sorte gryde”, viser undersøgelsen.

Der kan være meget gode grunde til at ville skaffe sig af med en medarbejder; men det skal naturligvis gøres på en ordentlig måde. Der kan sendes meget direkte signaler, ex. ved at der udstedes en formel advarsel, eller at der direkte påpeges manglende kompetencer.

Mange ledere er nogle skvat
Mange chefer er imidlertid nogle skvat. I stedet for at være direkte i deres kommunikation med dem, som de gerne vil af med, så sender de forskellige svært tolkelige signaler, hvor den bagvedliggende taktik ofte er, at ved at presse medarbejderen, vil denne nok selv give op og forlade skuden.

Du har begået en bommert
Situationen kan opstå, efter at du har begået en stor bommert. Du ved det, og din chef og kolleger ved det, men ingen nævner det, så du går alene og plejer dine sår efter katastrofen.

MUS-samtalen var snik-snak
Jo, jo. Du har da haft den årlige MUS-samtale med chefen. Men ros var der ikke noget af, og heller ikke det modsatte - kun en snik snak.

Du fratages opgaver
Eller du kan blive undermineret ved, at chefen fjerner ansvarsområder, uden at forklare hvorfor. Du befinder dig pludselig med færre opgaver,  som måske også er mere ensformige og kedelige. Oveni at du oplever ansvaret forsvinde, så rammer det lige i solar plexus, når du yderligere oplever, at der ansættes en ny medarbejder, der nu er sat til at varetage dine gamle opgaver.

Du flyttes fra dine kolleger
Når du så ydermere flyttes væk fra dine tidligere kolleger, og allerværst kommer til at sidde alene med færre opgaver, og deltager ikke i de spændende projekter mere. Nu sidder du alene og ser på, at andre deltager i de møder, som du engang var med til, og ikke længere er inviteret til at deltage i. Skulle du en enkelt gang være med, så lyttes der ikke til dig, hvis du overhovedet får taletid.

Du informeres ikke
Du modtager ikke information om, hvad der skal ske fremover, og kommer derfor til at virke dum og uvidende, også fordi du uundgåeligt kommer til at begå fejl eller agere langsomt. Heller ikke de mere uformelle nyheder når via jungletrommerne til dig. Du glider ud af de daglige samtaler med kollegerne.

Chefen fjerner sig fra dig
Du har også i denne periode bemærket, at den personlige kontakt med chefen er mindsket, og at du nu enten får din viden via e-mails eller dine kolleger. Hvis du selv sender chefen en e-mail, oplever du, at den ofte ikke besvares.

Firmaet har været gennem fyringsrunder
Der har været gennemført en delændringer i firmaet, stillinger er skåret væk, og du kan fornemme, at det snart bliver din tur.

Du holdes udenfor
På den sociale side har du bemærket, at du ikke inviteres med til de mere uformelle sammenkomster, som chefen tager initiativ til.

Mærker du blot nogle af disse hentydninger, så må du være mand for egen hat, og finde dig selv et nyt og udfordrende job.

No comments: