Tuesday, May 29, 2012

Den lærende ferie – kombinér ferie, aktiviteter og egen udvikling
Vi er netop ved at træde ind i den første sommermåned, og den lange ferie står for døren. I de senere år er det blevet populært at skabe oplevelser i ferien, og dermed også skabe læring.
Hvis du mangler lidt inspiration til, hvordan du kan pakke en lærende ferie sammen, så er her et par ideer.

”Learning on Vacation” er en webside med tusinde-vis af muligheder. Det kan være sprogferier, kokkekunst, vinskoler, kunsthåndværk eller sport som golf eller tennis.

Har du altid drømt om at studere på et af de store og velestimerede universiteter, og har du pengepungen i orden, så er der en lang række sommerskoler. Men også lokale universiteter tilbyder kurser i sommerperioden Ex. På KU og Aarhus Universitet. En helt anden slags universitet er det vel nok mest populære akademi i tiden, Khan’s Academy. Her kan du boltre dig i alverdens universiteters forelæsninger indenfor alle tænkelige faggrupper. Og hvis du ikke kan lade din iPad blive hjemme, så kan du lige så godt anvende den til Khan’s metoder eller til de mange spændende indlæg på TED.

Vil du lære sprog, så er det ex. muligt i vores egen lille by i Spanien, La Herradura, hvor der ligger flere små sprogskoler. Her kan du deltage i et par timers spanskundervisning evt. med et kursus i maling på toppen. Er du interesseret så kontakt os. Du kan evt. leje vores ferielejlighed.

Vil du kombinere storbyferie med læring, så kan San Francisco være en mulighed. Lidt langt væk, men med garanti for en stor oplevelse. Her tilbydes ex. vinkurser eller de nye populære kurser i at producere sine egne oste. Og hvis du er i de egne, så kan der bydes på cykelture, whitewater rafting eller ferie til hest. En af mine mest lærende ferieaktiviteter var whitewater rafting i en uge på Green River i Colorado for mange år siden.

Men der er også mange muligheder i det nære nabolag. Hvad med at deltage på en af de mange festivaler? Eller slå dig ned med de bøger, som du ikke har fået læst, og lad de andre i familien læse de samme bøger. Og er du ikke så meget til at læse bøger, så kan du jo nå at skrive en i ferien.

God sommerferie 2012

No comments: